In een recent verleden zat ik op een lichtbewolkte avond, doorspekt met motregen, samen met de alom geprezen en gelauwerde Koen VH. In afwezigheid van zijn organisatorische en intellectuele wederhelft Micheline (Mich voor de vrienden) had ik de eer om ingewijd te worden in het avontuurlijke project ‘Angär’.
De confituurglazen werden liederlijk gevuld met Duvel of Ename blond en ik spitste mijn welgevormde oren om de samenhangende uiteenzetting te absorberen. Het gebruikelijke enthousiasme werkte danig aanstekelijk dat we algauw op dezelfde lijn zaten. Een ietwat troebele lijn die naarmate de avond vorderde steeds helderder werd (of was het omgekeerd?).
Zonder aanslepende contractbesprekingen besloot ik mij te engageren voor dit unieke evenement. Voor de meesten onder jullie zal de weldoordachte naam ‘Angär’ wel duidelijk zijn. De verwijzing naar hangar of hangaar spreekt voor zich en doelt uiteraard op de wondermooie, warme constructie die zich op het landelijke domein van bovenvermelde bevindt.
Dit wordt de thuishaven voor een tiendaagse onderdompeling in de lokale talentenvijver die Kaprijke en omstreken rijk is. Elke lefgozer brengt op zijn eigenwijze manier zijn product of talent naar voor, gekenmerkt door ecologische en faire principes. Als ik de lijst van deze kanjers aanschouw loopt het water mij reeds in de mond en trek ik grote ogen vanachter mijn eigenste confituurglazen.
Zoveel creativiteit op één plek, tien dagen lang… te gek voor woorden! Het is tevens de kans voor iedereen die creatief of vernieuwend wil en kan zijn. Als je zelf nog maar aan de wieg of de kribbe van je eigen project staat kan het jouw enthousiasme en overtuiging om door te zetten alleen maar een boost geven.
Wie weet welke opmerkelijke coalities er zullen ontstaan, klaar om Vlaanderen en de wereld te veroveren! Vergeef me mijn euforie… Je zou bijna denken dat Koen mij gebrainwasht heeft om zo lyrisch te zijn zodat de promotiecampagne zijn ecologische vruchten zou afwerpen. Het tegendeel is echter waar, vanuit een fair standpunt en mijn eigen objectieve beleving kan ik gewoon niet anders. ‘Angär’ grijpt je vast, knuffelt je even en laat je dan de vrijheid om op ontdekking te gaan.
Wie wil proeven, luisteren, aanraken, genieten, bijleren, verantwoorde selfies nemen, de keel smeren, verwonderd staan kijken, aangenaam verrast worden of eigenlijk niets te doen heeft op één of meerdere van deze prachtige dagen weet wat hen te doen staat! Blokkeer die agenda.
Haal de fiets van stal, herstel de huifkar, huur de bierfiets, strik de wandelschoenen en rep je naar ‘Angär’. Mocht het onmogelijke blijken en je kan er jouw gading niet vinden, vergeet dan niet dat een filosoferende babbel met Koen of een Bulgaarse tapdanssessie met Mich te bespreken valt.
‘Angär’ wacht op jullie!!

Similar Posts