Met crowdfunding in één rechte lijn naar 3 dagen festival in september

Cirque Constance, dol van muziek, is stilletjes tot Angär, dol van lokaal, ecologisch en fair, gegroeid. Er is nu zelfs een brouwerij Angärde, dol van bier, uit ontstaan. Maar Cirque Constance broebelt nog en het Kaprijkse muziekcollectief wou dolgraag ‘de 20 jaar’ vieren. 

Twintig jaar geleden stampten enkele Meetjeslandse jongeren het Cirque Constance Festival uit de grond, het ‘weiste’ festival van Vlaanderen. Legendarisch geworden door de bizarre momenten, de vondst van uitzonderlijke talenten en veel lokaal rockgeweld in biertenten. The legend continues. Dit jaar toch. Op donderdag 14, zaterdag 15 en zaterdag 16 september ’23 wacht ons de feesteditie.

Stap 1 een eigen PIEUWS

Er werd ondertussen vergaderd, gebrainstormd en ideeën werden samen gegooid. Brouwerij Angärde ontwikkelde een eigen PIEUWS, een frisse pils in blikjes. De PIEUWS is een eerste blikvanger om het festival in de kijker te spelen. 

Stap 2 Crowdfunding met PIEUWS-pakketten

Eigenlijk is de promotie van het festival al bezig sinds de eerste vergadering vorig jaar. Er zijn regelmatig foto’s op sociale media verschenen van 10 jaar Cirque Constance Festival in de weide aan de Stroomstraat en 7 jaar Caprijke Constance op het Plein in Kaprijke. Om de nostalgie te voeden. De foto’s zullen blijven teasen maar vanaf nu kan de Cirque Constance-fan ook méér doen voor zijn favoriete festival. 

Angärde biedt speciale PIEUWS-pakketten aan. Ge kunt onze maat worden en dan koop je een blikje PIEUWS (€3) op één van onze activiteiten. Ge kunt een goede maat zijn door een sixpack PIEUWS (€18) te bestellen op de webshop van Angar.be. Ge kunt onze beste maat worden door een krat van 24 blikjes PIEUWS (€65), ook op de webshop van Angar.be. 

Helden bestellen op de webshop van Angär een Cirque Constance Box (€30) met daarin een sixpack PIEUWS, een combiticket voor het festival en wat leuke collectibles. Ons absoluut idool wordt ge door de aankoop van de Cirque Constance Maxi Box (€55) met daarin een sixpack PIEUWS, een combiticket voor het festival, een exclusieve T-shirt en wat leuke collectibles.

Stap 3 Evenementen onderweg naar het festival

Angär zit al enkele jaren nooit stil. Dus zeker niet in 2023, het jaar van 20 jaar Cirque Constance Festival. Onderweg naar het festival zijn er de wekelijkse boerenmarkten in de Voorstraat op zaterdagvoormiddag en op zaterdag 4 maart een optreden van de Sleidingse bard Goes in Café Den Gouden Leeuw

In het uniek kader van Den Gouden Leeuw komt Goes optreden. Den Gouden Leeuw is normaal gezien niet meer open, dit prachtig café zoekt helaas nog steeds een overnemer.  En met het concert van Goes trekken we zoals vanouds naar de ziel van het Meetjesland.

“Goes schildert het Vlaamse dorpsleven zoals het is. Met de poëzie van een Lieven Tavernier, de rauwheid van een Dimitri Verhulst, de donkerste zijde van Daniel Lanois, de meesterlijke vertelkunst van Townes Van Zandt en de sociale blik van Pete Seeger.” (RifRaf)

Den Gouden Leeuw is voor de gelegenheid een volledige dag open. Vanaf 10u Tapas&Tabar van Brouwerij Angarde tijdens Boerenmarkt Kaprijke , ‘s middags café en om 20u Cirque Constance met (gratis) optreden van Goes zonder de Gasten.

Het zal de start zijn van een lente en zomer met veel PIEUWS, andere Angärde-bieren, veel Angär-activiteiten en de kers op de taart: 20 jaar Cirque Constance Festival op donderdagavond 14 september (quiz), vrijdagavond 15 september (metal en dance-tent) en zaterdag 16 september (een hele dag bizar en/of lokaal muziektalent). 

Similar Posts