Het ontstaan van Angär  >>  Angar

Het ontstaan van Angär

Hoe is ANGÄR ontstaan?

Angär is het logische resultaat van jarenlange uitspattingen

Een platform voor creatievelingen, voor durvers en doeners start je natuurlijk niet van vandaag op morgen. Zoals vele goede dingen, zijn ook wij organisch gegroeid tot wat we nu zijn.

ANGÄR een platform voor plotse dingen met LEF.

Fysiek en digitaal platform

Wat vooraf ging: 15 jaar experimenteren

Ons parcours

2004
Cirgue Constance
Alles begon met een afscheidsfeestje van 3 vriendinnen en 3 gasten die graag optredens organiseerden. Tien jaar lang boden ze tijdens het festival een podium voor jonge, lokale bands en alternatieve bands
2004
2007
Cirgue Constance Roadshow
Lancering Cirque Constance Roadshow (2007-2014), het meetjeslands rockconcours. In partnerschap met jeugdhuizen, Meetjesman, Popcollege, ... bloeide de meetjeslandse muziekscene als nooit tevoren.
2007
2014
Laatste Cirque Constance Festival
Na 10 jaar festival werd besloten om tijd en energie op een andere manier in te zetten om zo een nog breder publiek te bereiken. De laatste editie van het beste muziekfestival (van Kaprijke) was een feit.
2014
2015
Caprijke Constance
In samenwerking met het gemeentebestuur en de Kaprijkse cafés ontstond Caprijke Constance (2015-2019). De invloed ging verder dan alleen muziek. Enerzijds werden muzikale talenten nog steeds ondersteunt via de roadshow. Anderzijds kregen kwalitatieve lokale producenten een duwtje in de rug dankzij een compleet nieuwe invulling van de jaarmarkt.
De focus op lokaal, ecologie en fair(trade) werd de nieuwe leiddraad van de vzw.
2015
caprijke-lef
2018
LEF-Markt
De LEF-markt was als alternatief voor de traditionele jaarmarkt een schot in de roos.
Lokale producenten en starters kregen een platform om zichzelf te promoten.
caprijke-lef
2018
2018
Angär Beurs
De eerste editie van Angär: een tiendaags evenement met workshops, diner réservé, optredens en winkels. Angär was de ideale ontmoetingsplaats waar ondernemers hun ideeën konden uittesten.
2018
2019
Angär Weekends
Tijdens verscheidene Angär-weekends werden nieuwe lefgozers en samenwerkingen aan een breed publiek voorgesteld. Tijdens de fietsbär en kerstspecial werden out-of-the-box-activiteiten aangeboden. Angär werd nog meer beleven met LEF.
2019

ANGÄR IN CIJFERTJES

Wij brengen LEF dichterbij

+
Ondersteunde Lefgozers
+
Georganiseerde Evenementen
+
Producten & Diensten met Lef
- -
Start Ondersteuning

CONTACTEER ONS

Angär ploeg

Angär is zowel in de fysieke als digitale wereld actief en neemt zijn trekkersrol heel serieus. Contacteer ons of volg ons om alles te ontdekken over onze platformen en hoe we Lokale, Ecologische en Faire initiatieven ondersteunen, stimuleren en mee helpen opstarten.

Micheline

Trekker, duwer & stichter

Koen

Trekker, duwer & stichter

Scroll naar top