LEF-FIETSTOCHT  >>  Angar

LEF-FIETSTOCHT

Geen LEF-markt. Want dat is praktisch niet meer te organiseren. Dus dan hanteren we het omdenken-principe. Als de standhouders niet naar het plein kunnen komen, dan gaan wij toch gewoon naar de LEF-gozers. Met de fiets! Een fietstocht dus!

De fietstocht start bij Hoeve Van Eigen Kweek (Beekstraat 21 te Lembeke). Op het tijdstip van jouw inschrijving kan je daar terecht voor een rondleiding op hun boerderij (voor wie dit wenst). Zij verkopen in hun boerderijwinkel zuivelproducten (rijstpap, yoghurt…) maar ook vlees van buitenlopers. Hoeve Van Eigen Kweek zet je verder op weg want bij hen ontvang je jouw routekaart!

Volgende halte is de tuin van Studio.Tiff te Bassevelde. Daar kan je kennismaken met enkele creatievelingen en hun werk. Hier kan je ook terecht voor verfrissing. Een ijsje van Van Eigen Kweek word je aangeboden (inbegrepen in de inschrijving). Heb je dorst, dan kan je iets verder in de straat bij Café ‘t Bonjourke terecht voor een biertje van Brouwerij Broers!

De tocht gaat verder naar Restaurant Sies te Watervliet. Op het mooie Stee word je een amuse aangeboden bij een drankje. Bezoek ook zeker de kathedraal van het noorden, de Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartkerk voor de Nood Gods, een topstuk, dat behoort tot de Vlaamse Meesters waar menig kunstkenner zich aan verlekkert. 

En we zakken af naar Bentille waar Boer Steven ons opwacht. Wie regelmatig op instagram vertoeft, zal zijn educatieve posts en mooie foto’s over het hedendaagse boerenleven zeker appreciëren. Maar ook live valt deze boer, die ook op de Boerenmarkt Kaprijke te vinden, is, zeker goed mee. Hij zal jullie met zijn vriendelijk en warm gezin verwelkomen.

Als we bijna terug in Kaprijke zijn, moet je toch even langs het Waaibos passeren. Natuurpunt Meetjesland heeft dit aangekocht en zorgt voor het behoud hiervan.

Terug in hometown Kaprijke, ben je welkom bij Brouwerij Angarde (aka Angär) voor een afzakkertje. In de inschrijfprijs is een consumptie inbegrepen. Ga daar zeker eens langs om deze nieuwe brouwerij te bezoeken. Ze organiseren daar hun eerste afhaalmoment.

WIL JE MEEDOEN? SCHRIJF JE DAN IN VIA DE WEBSHOP: www.angar.be/shop

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en blijf op de hoogte van al onze acties en initiatieven.

Scroll naar top